divendres, 14 d’agost del 2009

American Gothic

Una obra ens va perseguir durant tot el viatge: American Gothic de Grant Wood. Es tracta d'una obra crítica amb certa mentalitat provinciana americana retrògrada. Presenta un home amb les seves eines de treball al camp, mentre que la dona, subtilment, és associada amb les tasques de la casa (com s'aprecia per les coses que té al darrera). La finestra gòtica que presideix el quadre és la que ha fet pensar en una mena d'edat mitjana country. El quadre ha esdevingunt una icona americana del segle XX i ha estat parodiada en moltes ocasions (per exemple al Rocky Horror Picture Show). Nosaltres l'hem anat trobant, l'original i les variacions, al llarg del recorregut.

L'obra mestra de Grant wood al sensacional Art Institute de Chicago:




A prop de la seu del Chicago Tribune trobem una divertida rèplica a escala monumental que simula que la parella de gòtics americans rurals ha viatjat pel món i, suposem, ha eixamplat les seves mires (tot i que continuen fent la mateixa cara d'enfadats).


A Nashville trobem una versió amb instruments musicals. Cal dir, però, que Nashville és una de les ciutats on tenim més probabilitats de trobar americans gòtics de veritat.


El museu de la Coca-cola també presenta la seva versió:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada