divendres, 21 d’agost del 2009

Martin Luther King

En la ruta del Sur es pot resseguir la història de la lluita dels americans pels drets civils, i molt especialment la dels afroamericans. A Memphis existeix un interessant museu dels drets civils que recull els moments més importants d'aquesta lluita, amb episodis com el de Rosa Parks, que es va negar a cedir a un blanc el seu seient de l'autobús, o les diferents manifestacions en defensa dels drets dels afroamericans que van tenir lloc als anys seixanta, i que van estar liderades per personatges com Martin Luther King.



Precisament aquest museu està ubicat al Motel Lorraine de Memphis, on Martin Luther King va ser assassinat l'any 1968. Una corona de flors recorda el punt exacte, mentre que a l'interior del museu s'ha reconstruit la seva habitació tal i com estava el dia que va morir. La visita es completa amb l'edifici anex des del qual els assassins de King van disparar. Allà es reconstrueix la investigació al voltant del crim, així com es dedica una part a la lluita pels drets humans en general. En aquest enllaç podeu veure diferents imatges de l'interior del museu.



Martin Luther King i la seva dona Coretta estan enterrats a Atlanta, en un barri de les afores de la ciutat on va viure durant molts anys. La seva tomba reposa al mig d'una gran font.



Davant la seva tomba hi ha encesa permanentment una flama que representa l'esforç ed Martin Luther King i el compromís de donar-hi continuitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada